Kas lõpparve makstakse töötajale lahkumisavaldusel märgitud viimasel tööpäeval või siis, kui on lepingu lõpetamise akt allkirjastatud?
(Kui tööandja ei võimalda lepingu lõpetamise akti ametlikult õigel ajal allkirjastada)
Lõpparve makstakse TL lõpetamise päeval.
TLS §73. Töölepingu lõpetamise vormistamine
(1) Tööandja teeb töölepingu lõpetamise kohta lepingusse kande, milles näidatakse lepingu lõpetamise aluse formuleering viitega seaduse paragrahvile, lõikele ja punktile, samuti töölepingu lõpetamise päev, töötajale või tööandjale hüvituse maksmine ja lepingu järgi saadu tagastamine.
(2) Töölepingu lõpetamise päevaks on töötaja tööloleku viimane päev, kui käesolev seadus ei näe ette teisiti.
§74. Kande tegemine tööraamatusse ja lõpparve maksmine
(1) Tööandja teeb töölepingu lõpetamise kohta töötaja tööraamatusse kande, milles näidatakse töölepingu lõpetamise päev. Töölepingu lõpetamise aluse formuleeringu viitega seaduse paragrahvile, lõikele ja punktile kannab tööandja töötaja tööraamatusse töötaja nõudel.
(2) Tööandja on kohustatud andma töötajale tööraamatu ja maksma lõpparve töölepingu lõpetamise päeval. Kui töötaja töölepingu lõpetamise päeval tööraamatut või lõpparvet vastu ei võtnud, on tööandja kohustatud andma töötajale tööraamatu nõude esitamise päeval ja maksma lõpparve viie kalendripäeva jooksul, arvates nõude esitamisele järgnenud päevast.
Väga keeruline jutt 🙂
Kui ma nüüd õiesti aru sain siis lõpparve makstakse alles peale lepingu lõpetamise akti allkirjastamist?
mida teha siis, kui tööandja ei võimalda lepingut õigel ajal lõpetada?
On juhtumeid meie firmas, kus töötajaga lõpetatakse leping pool aastat hiljem..
Töölepingu lõpetamine tuleb vormistada ja lõpparve maksta ettenähtud TL lõpetamise päeval. Nt. kui esitasid lahkumisavalduse kuu aega ette nii kui peab siis nt.05.08.kuupäeval ja seal TL lõpetamise päevaks on 05.09. siis TL tuleb ka sel päeval lõpetada ja maksta lõpparve.
Kui allkirja ei saanud sa kuhugi anda siis lõpparve pead ikkagi saama.
Ma väga tänan sind (imelik)!
Aga kui kirjutasin lahkumisavalduse 9. sept, aga mulle leiti asendaja kiiremini kui kuu ajaga ja mu viimane reaalne tööpäev selles kohas on juba möödas, siis kas nad peavad lõpparve tegema ikkagi 9ndaks oktoobriks?
Jah aga kuni sinnamaani tuleb tööd anda ja töötasu maksta.
Ei, ma lahkusin hea meelega varem, st soovisingi nii ruttu minna kui võimalik. Ma saan asjast nii aru, et neil on õigus töötajat kuu aega kinni pidada, mitte kohustus, või ei ole nii? Aga siiski, lõpparve kantakse üle sel päeval kui töötajal on reaalselt viimane tööpäev või siis kui see võiks avalduse alusel olla?
Jah õigus aga mitte kohustus.
Lõpparve tuleb maksta TL lõppemise kuupäeval, varem võib aga ei pea.
Kui töölepingu lõpetamise päev on 31.10 2009, s.o. homme, laupäeval, Kas lõpparve makstakse siis täna või homme?
Kui TL lõppeb homme siis homme ka lõpparve.
Mina saan aru nii, et praegu kehtivas TLS-s pole öeldud, millal just täpselt tuleb lõpparve maksta. Kui tööandja tahab maksta hiljem kui tööleping lõppeb, siis on õigus nõuda viivist? Et tööandja põhimõtteliselt vabal valikul otsustab kas maksab lõpparve töötaja viimasel tööpäeval ilma viivistega või peale lepingu lõppu ja koos viivistega.
Aga kui viimane päev on laupäev, siis raha peaks olema ülekantud reedel? Kuid siis ei saa graafikujärgseid tunde ju arvestada, sest tööpäeva pikkus pole määratud. Kas tööandja võib maksta esmaspäeval ilma viivisteta põhjendades, et pangad ei kanna nädalavahetustel ju rahasid üle?
Mis teha kui ülemus ütleb et pole raha lõpparvet maksta viivitab ja viivitab.lepingu kõpetamisest juba 1.5 nädalat möödas.???
Õigus nõuda VÕS viivist 8% aastas.
aga kas ma pean pöörduma töövaidlus komisiooni poole vms sest rahasid tahaks nagu kätte ju saada