te oleks nagu asjaga seotud et oskate nii hästi komenteerida, pole vaja siis yldse midagi öelda kui see teema Teid nii ärritab.
aitäh!"
v-olla olete kah yks nende seast ?
ega ma esimest päeva tööl käi ja loll ma kah pole ...
Kulla inimene, mitte keegi ei suuda täpset infot omamata täpselt kommenteerida. Nii et kui paned kirja, mis on millised arvestused on palgalehel, saame täpsemalt midagi kommenteerida. Praegusel hetkel võin pakkuda variante, aga ükski neist ei pruugi ju konkreetsel juhul tõsi olla. Nii et rahu, ainult rahu
jah ma saan aru koigest ja Teist ka , aga ma ei saa ju ometi siia koiki oma palganumbreid ja kuukäibeid välja kirjutada.
no kirjutan lyhidalt
näiteks: kui kui kuukäive on 50.000 ja sellest lepingu järgi peaks saama 33% tööline + pohipalk
kui palju siis Teie arvates peaks palka kätte saama maha arvestades koik seadusega ette nähtud maksud .
aitäh !
ok, ega sa ometi arvuta kuukäivet koos käibemaksuga????? Käibemaks ei ole ju firma tulu. Sarnaste palgasüsteemide puhul, kus kasutatakse palga arvestuseks käibeid, on arvestused aluseks ikkagi käive ILMA käibemaksuta. Edasi tuleks selgeks teha, kas palgafond 33% käibest sisaldab ka sotsmaksu või on see juba brutopalk, mille ettevõte maksab sotsmaksu ise juurde.
jah ma saan aru koigest ja Teist ka , aga ma ei saa ju ometi siia koiki oma palganumbreid ja kuukäibeid välja kirjutada.
no kirjutan lyhidalt
näiteks: kui kui kuukäive on 50.000 ja sellest lepingu järgi peaks saama 33% tööline + pohipalk
kui palju siis Teie arvates peaks palka kätte saama maha arvestades koik seadusega ette nähtud maksud .
aitäh !
Küsin veelkord: kas 50tuh on koos käibemaksuga või ilma ja kas 33% käibest töötasuks on töötasu koos sots maksuga? Ilma nende andmeteta ei saa arvestada
No vot, tõde hakkab kooruma.
Tööandja arvestab ilmselt kuu käibest maha 18% ja hakkab siis palka arvestama. Tumba töötaja aga saab aru, et 18% võetakse maha tema palgast.
oh issand,
kui tööandja teenib 59000 krooni, siis tema käive on 50000 krooni. 9000 krooni on käibemaks, millel ei ole sinnu palgaga mingit pistmist.
50.000 on koos käibemaksuga ja 33% ei ole koos sotsmaksuga.
palga arvestuse aluseks saab sel juhul olla summa 42373EEK, 33% sellest 13983 on siis brutopalk
tulumaksuvaba min 2250
Töötuskindlustus 0,6% 84
Kog pension 2%(kui oled liitunud) 280
Tulumaks 21% (13983-2250-84-280)*,21=2387
Neto peaks olema 13983-84-280-2387=11232
Kui pole liitunud kogumispensioniga ,siis peaks tulema netosummaks 11453