Jäta menüü vahele
Dekreedi asendamine

Notifications
Clear all

Dekreedi asendamine

13 Postitused
1 Kasutajad
0 Reageerimised
689 Vaatamised
(@Maarika)
Postitused: 1
Topic starter   [#4357]

Tere,
Mina asendan dekreedis olevat inimest(tööl olen olnud juba 2kuud).Aga sooviks teada, kas ma võin TL lõpetada siis kui tahan, või mis reeglid sellise olukorra puhul on?

Tsiteeri
 mari
(@mari)
Postitused: 0

TLS § 80. Määratud ajaks sõlmitud töölepingu lõpetamine töötaja algatusel

(1) Määratud ajaks sõlmitud töölepingu (§ 27 2. lõige, punktid 1-4 ja 6) ennetähtaegsest lõpetamisest teatab töötaja tööandjale ette vähemalt:
1) kaks nädalat, kui lepingu tähtaeg ületab ühte aastat;
2) viis kalendripäeva, kui lepingu tähtaeg ei ületa ühte aastat;
3) viis kalendripäeva, kui lepingu lõpetamise põhjuseks on töö jätkamist takistav haigus, invaliidsus, haige või invaliidistunud perekonnaliikme hooldamise vajadus või õppima asumine. Samas korras võib töölepingu lõpetada ka naine, kes kasvatab alla kolmeaastast last.

ReplyTsiteeri
(@imelik)

Võid küll aga ette teatamise aeg on ka ikka olenevalt TL pikkusest. Ja katseajal ettetatamine 3 päeva.

TLS §80. Määratud ajaks sõlmitud töölepingu lõpetamine töötaja algatusel
(1) Määratud ajaks sõlmitud töölepingu (§ 27 2. lõige, punktid 1-4 ja 6) ennetähtaegsest lõpetamisest teatab töötaja tööandjale ette vähemalt:
1) kaks nädalat, kui lepingu tähtaeg ületab ühte aastat;
2) viis kalendripäeva, kui lepingu tähtaeg ei ületa ühte aastat;
3) viis kalendripäeva, kui lepingu lõpetamise põhjuseks on töö jätkamist takistav haigus, invaliidsus, haige või invaliidistunud perekonnaliikme hooldamise vajadus või õppima asumine. Samas korras võib töölepingu lõpetada ka naine, kes kasvatab alla kolmeaastast last.

ReplyTsiteeri
(@Maarika)

katseaeg on ka ikka 4kuud, aga olen olnud tööl 2kuud..et kui soovin töölt lahkuda, siis võin ette teatada 3tööpäeva? (TL on määratud tähtajaks siis, kuigi lepingus kirjas pole kui kauaks leping on, sest lapsepuhkusel olev inimene võib tagasi tulla ükskõik kuna, või siis alles 3aasta pärast.

ReplyTsiteeri
(@Maarika)

Samas sooviks teada, et kui ma asendan teist inimest, siis mul mingeid ülesandeid õlul ei lasu, selles mõttes, et pean oma kohale uue inimese otsima??

ReplyTsiteeri
(@imelik)

Katseaja jooksul jah etteteatamine 3 kalendripäeva.
Lepingus peab siis kirjas olema töötaja nimi keda asendate tema lapsehoolduspuhkuse ajal. Kui pole ja lõputähtaega ka mitte siis tegemist hoopis määramata ajaga TL.

ReplyTsiteeri
(@imelik)

Töötajate otsimine ja omale palkamine on tööandja mure seda küll töötaja õlule ei panda.

ReplyTsiteeri
(@Maarika)

Aga veel üks tobe küsimus tarkadele:): et kui ma nt homme annan oma otsesele ülemusele teada, et soovin töölt lahkuda, siis pean veel esmasp. ja teisp. ka tööl olema????Või kuidas täpselt?
Tänan teid!!!

ReplyTsiteeri
 kh
(@kh)

kalendripäevad tähendavad siis, et esmaspäeval peate ainult tööl veel olema. Sest vahepeal on ju kaks päeva(laupäev ja pühapäev).

ReplyTsiteeri
(@imelik)

homme esitad lahkumisavalduse kahes eksemplaris soovitavalt(see mis endale jääb tööandja poolne märge peale) siis TL lõpetamise ja ka viimane tööpäev sul esmaspäev. Teisipäevast vaba.

ReplyTsiteeri
(@Maarika)

Nimelt põhjuseks on elukoha vahetus, miks töölt ära tulen ja ma kolin Soome..aga kas tõesti saab mind kinni hoida 3päeva????..meie ettevõttes on ka tervisepäeva võtmise võimalusl..et kui ülemusele teada annan esmasp ja võtan 2päeva tervisepäeva..??
Segane sai..aga loodan et saate aru:)

ReplyTsiteeri
(@imelik)

Miks küsijad nii palju küsimärke küsimuse taha panevad aru ma ei sa ega vastus sellest ei muutu?
Kas 3 KALENDRIPÄEVA on siis nii palju?
Saad tööandjaga kokkuleppele võid minna kasvõi päevapealt.
Ei sa sinu probleemist aru ma, mida tahad!

ReplyTsiteeri
(@imelik)

Lisan veel, et kolimine ei anna mitte mingeid eeliseid.

ReplyTsiteeri