olen kodune ,laps on 3,5 aastane ,kas lapsega kodus olles tööstaaz jookseb ja kui kaua ?
tööstaaži arvestatakse Sinu töötasult makstavalt sotsiaalmakult. Seega kui oled kodus ja ei tööta, siis ka staaž ei jookse
Ma küll ei tea miks konkreetselt see staaziküsimus huvitab, aga leidsin natuke selle kohta seadustes sobrades:
1) Töölepingu seaduse § 19. Pidev tööstaaz sama tööandja juures
Pidevat tööstaazi sama tööandja juures arvutatakse eeskirjade järgi, mis on kehtestatud tööandja poolt või kollektiiv- või töölepinguga. Igal juhul arvatakse mainitud staazi hulka sama tööandja juures töölepingu alusel vaheaegadeta töötatud aeg, töölepingu peatumise aeg ja sunnitult töölt puudutud aeg.
Seda muidugi juhul kui sa oled jäänud oma töölt lapsehoolduspuhkusele.
Pensioniõigusliku staazi tõendamise korrast saan ma aru, et pensioni arvestamisel läheb arvesse ka lapse kasvatamine teatud vanuseni.
Soovitan need läbi lugeda.
ega ei oska öelda mis vanuseni läheb lapse kasvatamine tööstaazi arvesse ?
Ega ei oska öelda mis vanuseni läheb lapse kasvatamine tööstaazi arvesse?
senikaua peab firma sulle töökohta hoidma, kuni laps on teatud vanune. kas sa seda enne kojujäämist ei uurinud? minu arust kas 2 või 3 aastat
Töökohta on kohustus hoida kuni lapse 3 aastaseks saamiseni, kui on väga vastutulelik tööandja siis võib ka kauem, aga pensioni maksmisel arvestatakse vist kuni 8 aastase lapse kasvatamist. Selles pole väga kindel!!
Pidasingi silmas just pensioni maksmist .