Jäta menüü vahele
Palgapäev tööleping...

Notifications
Clear all

Palgapäev töölepingus

11 Postitused
1 Kasutajad
0 Reageerimised
1,187 Vaatamised
(@Annabel)
Postitused: 0
  [#1265]

Kas tööandjal on õigus kirjutada töölepingusse palga väljamaksmise kuupäevaks "iga arvestuse kuule järgneva kuu 1- 15-da kuupäevani"?Seega võib ta mulle maksta palka alles 15 kuupäeval.

Tsiteeri
(@KADRI)

Täiesti õige sõnastus ja tõesti siis võib maksta ka 15.dal kuupäeval.

ReplyTsiteeri
(@Alberto)
Postitused: 71

Selline ajavahemik pole lubatud. Palga maksmine peab olema fikseeritud kindla kuupäevaga.

ReplyTsiteeri
(@molly)

meil on näiteks nii-palka makstakse kord kuus,igale palagarvestusajale järgneva kuu 10. kuupäevaks ülekandega töötaja pangakontole nr....Kui palgalehed saavad varem valmis kantakse ka varem .

ReplyTsiteeri
 mall
(@mall)

albertol ja mollyl õigus. palgapäev on kindel kuupäev.

ReplyTsiteeri
(@palgasaaja)

Töölepingus sätestatud punkt, et palka makstakse 1-15 kuupäevani on korrektne. Töölepingu seaduse järgi peab tööandja maksma palka ettenähtud ajal ja suuruses. Tööandja poolt on märgitud töölepingus punkt, et palka makstakse 1-15 kuupäevani ja ta peab sellest kinni

ReplyTsiteeri
(@palgasaajale)

ise kirjutad: ettenähtud ajal ja suuruses.
aeg ei tähenda ajavahemikku. palga maksmise aeg on kindel kuupäev.
sinu loogika järgi võib kirjutada kord kuus.

ReplyTsiteeri
(@Kaire)

ikka kindlal ajal. nii pikka vahemikku ei saa määrata. See võib tähendada, et makstakse 10 kr kaupa iga päev natuke. palgaarvestusajale järgneva kuu 15-ks kuupäevaks on korrektne. See jätab võimaluse maksta ka varem. Samuti kaob ära poole kalendrikuune määramatus.

ReplyTsiteeri
(@Annabel)

Selles point ongi, et palka makstaksegi 1-15 kuupäevani osade kaupa(tegelikult enne 10-ndat ei juhtu midagi). Ei ole ise uut töölepinguseadust näinud, aga olen kuulnud ka, et peab olema fikseeritud kindel kuupäev.
Vaene raamatupidaja, kes peab palka kümnesse osasse jagama ja töötajad on ka hädas pankade jms. kunagi ei tea, mis summa ja mis kuupäeval arvele jõuab.
Aga mis siis teha, kas saan nõuda töölepingu ringitegemist või sisekorraeeskirjade muutmist?

ReplyTsiteeri
(@Sille)

molly pakutud variant on ju sama mis ajavahemik-kuni kümnenda kuupäevani tähendab ju sama mis 1-15-ndani.
Tahaks ikkagi teada korrektset vastust, kas kindel kuupäev või ajavahemik.

ReplyTsiteeri
(@Alberto)
Postitused: 71

Targem on ikkagi määrata kindel kuupäev, sest vaidluse korral aktsepteerib Tööinspektsioon, ainult sellist varianti ja selles olen ma 100% kindel.

ReplyTsiteeri