Hakkan esimest korda arvestama puhkusereservi ja küsin kindluse mõttes üle:
kas kuupalgalistel säilib kuupalk või tuleb kõigil töötajatel arvestada 6 kuu keskmise järgi.
Kas arvestan nagu tavalist puhkust või nagu puhkusekompensatsiooni?
Arvestad nagu puhkuse hüvitist kuue eelneva kuu põhjal.
Aga miks peab nii?
Palk säilitatakse puhkuse ajal tööpäevades aga sina pead hetkel kasutamata puhkust ja tasu arvestama kalendripäevades.
Ja veel teadmiseks, TL lõpetamisel tuleb kõigile(ka kuupalgalistele) puhkuse hüvitis arvestada päevatasu järgi.
kuidas arvestada puhkusereserv lapsehoolduspuhkusel olevale töötajale.Töötasu indekseerisin,sain töötasuks 8200.- ,puhkuse päevi on reservis 10. Kuidas saan päevatasu?Milline on arvutuskäik.
Palun abi!
imelik,
oskad sa mulle öelda, milline määrus või seadus reguleerib seda, et peab arvestama 6 kuu keskmise järgi?
PUHKUSETASU ARVUTAMISE KORD
Vastu võetud Vabariigi Valitsuse 23.08. 2001. a määrusega nr 278 ( RT I 2001, 71, 433), jõustunud 1. 01. 2002.
kas minu küsimusele ka keegi oskab vastata
Puhkusetasu arvestamise korras ei ole ju juttu puhkusereservi arvestusest.
Ma olen absoluutselt nõus, et arvestatakse 6 kuu keskmise põhjal, kuid mul on vaja ühele isikule dokumentaalselt tõestada, et nii ja ainult nii PEAB tegema.
kertu
Puhkusetasu inventeerimisel ja reservi arvutsmisel peaksid mõtlema nii, et 31.12. seisuga töötaja TL lõpetatakse ja makstakse välja lõpparve mis sisaldab puhkuse hüvitist ja siin tuleb mängu
§4. Puhkusetasu arvutamine põhi- ja lisapuhkuse aja eest
(1) Puhkusetasu ja töö- või teenistussuhte lõpetamisel kasutamata puhkuse eest rahalise hüvitise arvutamisel korrutatakse käesoleva määruse kohaselt arvutatud päevatasu puhkuse kalendripäevade (mille hulka ei arvata rahvuspüha ja riigipühi) arvuga.
(2) Kasutamata puhkuse kindlakstegemisel võetakse iga töötatud kuu kohta 1/12 aasta puhkuse kestusest. Töötatud kuude arvutamisel jäetakse vähem kui 15 päeva võrra täiskuude arvu ületavad päevad välja, 15 ja enam päeva ümardatakse terveks kuuks.
marca
8200/28(dets.ilma pühadeta)*10
Suur tänu Sulle, imelik. Just nii ma mõtlengi. Kuid kuidas teha selgeks inimesele, kes usub vaid seda, mida oma silmaga lugeda saab? Ehk on olemas selle kohta mingi määrus või juhend, et just nii tuleks arvestada?
Ma mõtlesin seda, ei arvestamisel tuleb lähtuda situatsioonist, nagu leping lõpetataks, mitte aga situatsioonist, nagu töötaja läheks puhkusele?
Ei oska sulle mingit juhendit küll välja tuua aga las põhjendab ta ise, et miks nii on vale.
Üles võtad ju vaid kohustuse palju puhkust töötajal kasutamata mitte ei saada töötajat puhkusele.
Tahan lisada, et tegemist on ju vaid nn puhkusetasu inventeerimisega, mis tähendab töötajatega puhkustasu osas tehtud arvelduste saldo inventeerimist.
See on ju lihtsalt arvestus ja sellest tulenevalt vastavad kanded raamatupidamises. Tahan juurde lisada, et arvestus tuleb teha ka nende töötajate osas, kes on puhanud ette.
Minul mure.Seisuga 31.12.2006 puhkusereservis kasutamata 13 kal.päeva.2007.a puhkas 35 kal.päeva ja õigus on 39 kal päevale.seisuga 31.12.2007 on siis puhkusereserv ..... kal .päeva. Tööaasta on 01.09
Aitäh vastamast