Jäta menüü vahele
Notifications
Clear all

puhkus

12 Postitused
1 Kasutajad
0 Reageerimised
829 Vaatamised
(@margit)
Postitused: 0
  [#6976]

Okskab keegi aidata?
Asusin tööle 23.10.2008 ja nüüd 01.08.2009 jään dekreeti. Tahan enne dekreeti välja võtta saadaoleva puhkuse ja lisa lapse puhkuse mis on mul saada 6 päeva kuna kasvatan kolme alla 14 aastast last. Kas keegi oskab välja arvutada kunasest ma siis saan puhkama jääda? Oma ülemus ei reageeri sugugi sellele küsimusele.

Tsiteeri
(@imelik)

Kui puhkust pole üldse kasutanud ja lapsepäevi ka mitte 2009 aastal.
Siis saad kasutada enne sünnituslehte 28 kalendripäeva puhkust ja 6 tööpäeva lapsepäevi.
Mis jäejekorras see sinu valida nt. kui võtad enne põhipuhkuse siis see peaks algama 26.06. ja kestab kuni 23.07.(k.a.), 24.07. ja 27.07.-31.07 on 6 tööpäeva lapsepäevad ja jäädki 01.08. sünnituslehele.
Kui enne lapsepäevad siis 26.06. ja 29.06.-03.07. on 6 lapsepäeva ja põhipuhkus 28klp 04.07.-31.07.

Avaldus kirjuta vähemalt kaks nädalat enne.

ReplyTsiteeri
(@imelik)

Hea lause panin küll lõppu 🙂
Polegi sul ju kahte nädalat aegagi kui tahad 26.06. alustada! Ehk tööandja lepib;)

ReplyTsiteeri
(@margit)

suur tänu vastamast

ReplyTsiteeri
(@margit)

Andsin puhkuseavalduse ülemusele üle ja tema vastus oli, et nii palju ma puhkust kindlasti ei saa kuna ei ole veel tervet aastat seal firmas töötanud. On tal õigus?

ReplyTsiteeri
 .
(@.)

Ülemusel ei ole õigus, enne sünnituspuhkust on sul õigus saada kogu puhkus, 28 päeva, iseasi, kui mõistlik on ette puhkust võtta.

ReplyTsiteeri
(@imelik)

Ette ei võtaks sa midagi, sest 22.10.09 saab sul tööaasta täis ja sel ajal oled veel sünnituslehel mis läheb tööaasta sisse.

ReplyTsiteeri
(@margit)

Nüüd lugu selline, et ülemus ütles, et ma äkki ei kiirustaks selle puhkusega kuna töökoht on mul alles veel selle kuu lõpuni ja siis ongi kõik. Saan lõpparve ja asi jokk.
Minu teada asjad ei käi nii lihtsalt. Kuidas peaksin käituma, sest minu teada ei saa rasedaga nii lihtsalt lepingut lõpetada, et oli tore ja head aega.

ReplyTsiteeri
(@imelik)

Uue TLS järgi saab ka rasedaga TL üles öelda kui tööandja lõpetab tegevuse täielikult.

ReplyTsiteeri
(@margit)

Aga uus tööleping veel ei kehti ju??
Selle kuu lõpus tahavad lõpetada. Ja kas mul on oodata ka mingit hüvitist(koondamistasu) või ei pea nad seda ka enam tegema uue seaduse järgi?

ReplyTsiteeri
(@imelik)

Kui juuni kuu lõpus TL lõpetatakse siis kehtivad kõik vanad seadused(TI nõusolek rasega TL lõpetamiseks jne.) Mõlema seaduse puhul oleks õigus hüvitisele, suurus vaid erineb.
Väga raske on midagi arvata ja vastata üldse teadmata mis teil juuni lõpus toimuma saab! Praegune tL lõpetamise võimalikuse jutt minu poolt juhulkui tööandja lõpetab täielikult tegevuse(pankrot, likvideerimine vms.), kui lihtsalt osade töötajate koondamine siis sina sinna ei tohi kuuluda.

ReplyTsiteeri
(@margit)

Helistas ülemus ja ütles, et ta ei soovita mul puhkusega jamama hakata kuna kuu lõpust läheb pood kinni ja nemad lõpetavad tegevuse. Vahet siis pole kas kuulutavad pankroti vms. Et puhkuserahad saan koos selle kuu palgaga ja ongi kõik.

ReplyTsiteeri