Kas 2005 aastal on tulumaks 24 %? Kui jah siis kas oleks võimalik siia üles panna ka koht kust selle seadusemuudatuse leiab.
vaata tulumaksuseadust
kas ma pean maksma tulumaksu sellelt rahalt mis saadab lapse isa iga kuu minu panga konole summa on 1200 kr ja see ei ole läbi kohtu?
kas ma pean maksma tulumaksu sellelt rahalt mis saadab lapse isa iga kuu minu panga konole summa on 1200 kr ja see ei ole läbi kohtu?
Jah pead küll sellelt tulumaksu maksma,aga kas
isa maksab seda vabatahtlikult,see ei lähe tema palgast maha? Muidu on nii,et kui läheb palgast maha,siis tema maksab selle võrra ise vähem tulumaksuja alimendisaaja maksab selle,kuna see on tema tulu.
Ei pea elatise saaja tulumaksu maksma, kui elatis on poolte vahel kokku lepitud.
Elatise saaja peab tulumaksu maksma siis, kui elatis on määratud kohtu kaudu või notariaalse lepinguga.
Viimasel juhul üldiselt näeb kord ette, et tööandja peab kinni ka elatise saaja tulumaksu, see peab kajastuma vorm TSD lisa 1.
Jah ta maksab seda vabatahtlikult.
Kui vabatahtlikult maksab, siis on tema sellelt summalt juba tulumaksu maksnud ja sina seda enam uuesti tegema ei pea.
Mailis, 1400kr on tulumaksuvaba, nii et 1200kr pealt sa küll tulumaksu maksma ei pea.
kus on see kirjas, et tööandja peab ise maksma elatise saaja eest tulumaksu.siis kui elatise saaja ei ole oma firma töötaja.
Tulumaksuseadus
§ 19. Elatis, pensionid, stipendiumid, toetused, preemiad ja loteriivõidud
(1) Tulumaksuga maksustatakse elatis, mida füüsiline isik saab kohtuotsuse, kohtumäärusega kinnitatud kokkuleppe või pooltevahelise notariaalselt kinnitatud kokkuleppe alusel vastavalt perekonnaseaduse §-dele 23, 61-64 või 69.
§ 41. Väljamaksed, millelt peetakse kinni tulumaks
Tulumaks peetakse kinni:
6) mitteresidendile või residendist füüsilisele isikule makstavalt tulumaksuga maksustamisele kuuluvalt kindlustushüvitiselt, pensionilt, pensionifondi väljamakselt, stipendiumilt, loteriivõidult, elatiselt või muult väljamakselt, välja arvatud punktis 12 nimetatud väljamaksed;