Jäta menüü vahele
Notifications
Clear all

FIE

6 Postitused
1 Kasutajad
0 Reageerimised
262 Vaatamised
 Anu
(@Anu)
Postitused: 0
  [#4906]

Olen fie ja sooviks oma igakust palka nädiata 10000 krooni kuus. Mis maksud mul sellega kaasnevad ja millal ma neid makse maksma peaksin?

Tsiteeri
(@Sirje)

FIE ei maksa (ei näita) omale palka, vaid tal on tulem s.o. tulude ja kulude vahe. Maksad igakuiselt maksudena sots. maksu min. määralt ning aasta lõpul tulemilt (kasumilt)21% + 33%.
FIE on kohustatud pidama raamatupidamise arvestust ning koostama raamatupidamise sise-eeskirjad.

ReplyTsiteeri
 anu
(@anu)

ja need maksud tuleb fiel siis maksta oktoobris?

ReplyTsiteeri
(@Sirje)

FIE on kohustatud maksma maksustamisperioodi kestel sotsiaalmaksu avansilisi makseid jooksva kvartali eest vähemalt kolmekordselt sotsiaalmaksuseaduse (SMS) §-s 2¹ sätestatud kuumääralt (2000 kroonilt) arvutatud summas (SMS § 9 lg 3 p 1), mis on 1980 krooni kvartalis (2000 x 3 x 33%). FIE peab 2007.a. maksustamisperioodil tasuma avansilisi makseid neljal tähtajal:
- 15. märtsiks I kvartali eest 1980 krooni
- 15. juuniks II kvartali eest 1980 krooni
- 15. septembriks III kvartali eest 1980 krooni
- 15. detsembriks IV kvartali eest 1980 krooni
Kokku aastas 7920 krooni

Loe palun maksu-ja tolliameti lehelt ja tee endale asi selgeks

ReplyTsiteeri
(@imelik)

Sirje poolt copyga toodud sm av.maksed on 2007 aasta omad, 2008 aastal kuumäär 2700 ja kv. makse 2673.-

Aasta tulemilt maksud(sm.33%, kpm2% ja tm 22%või21% olenevalt deklareerimise aastast) tuleb tasuda 01.okt.-ks.

Infot FIE tegemiste kohta neti lehtedel küll ja küll pead enesele teema selgeks tegema kui juba ettevõtlusega alustasid.

ReplyTsiteeri
(@Sirje)

Vabandan, et olin alles 2007.aastas.
Aga loe läbi http://www.emta.ee/?id=1361 Tegevust alustava FIE ABC

ReplyTsiteeri