Jäta menüü vahele
Lisapuhkus kuvariga...

Notifications
Clear all

Lisapuhkus kuvariga töötavataele töötajatele tervistkahjustava töö eest?

11 Postitused
1 Kasutajad
0 Reageerimised
1,168 Vaatamised
 VX
(@VX)
Postitused: 4
Topic starter   [#1567]

Küsimus oleks siis järgmine: kas kuvariga töötavad töötajad peaksid saama lisapuhust tervist kahjustava töö eest? https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=73347
Kas kuvariga töötavadte töötajate kohta võib kehtida see:
"3) töödel, kus töökeskkonnas esineb ioniseeriv kiirgus ja mitteioniseeriv kiirgus, sealhulgas ultraviolett-, laser- ja infrapunane kiirgus – 7 kalendripäeva"

Tsiteeri
 kata
(@kata)
Postitused: 422

Ole nüüd:) Liitrit tasuta piima päevas ja eripensioni ei taha saada?

ReplyTsiteeri
 VX
(@VX)
Topic starter  

Ega mina ei tahagi, aga meie firmas tahetakse selline muudatus sisse seda, väites et see peaks seaduse järgi nii olema. Isiklikult ma ei oleks nii kindel, et kuvarist eralduv kiirgus selle alla kuuluks.

ReplyTsiteeri
 kata
(@kata)

No kui tahetakse töötajatele soodustusi luua, kellel siis selle vastu saab miskit olla?
Seadusest soodsamaid tingimusi võib alati tekitada. Ma küll ei protesteeriks, kui mulle nädal rohkem puhkust pakutaks.

ReplyTsiteeri
(@molly)
Postitused: 0

on ju öeldud et kuni 7 päeva.meie 1 päeva saime puhkusele juurde, võibolla saame varsti ka 2 päeva.hea seegi

ReplyTsiteeri
 VX
(@VX)
Topic starter  

Jah, aga kas pole veidi imelik/ebaõiglane, et kontoris arvuti taga töötavad inimesed saavad täpselt sama palju lisapuhust "tervist kahjustava" töö eest nagu inimesed kelle töökeskkonda kuuluvad müra, tolm, pikkade vahetustega (öö)töö...?

ReplyTsiteeri
 kata
(@kata)

Ohoo, sinus räägib hoopis kadedus:) Tead, selle pead nüüd alla neelama, sest kui ettevõte loob oma töötajatele soodsamaid tingimusi, ei ole töötajal siin miskit kobiseda.

Aga päris kindlasti ei ole arvutiga töö tervistkahjustav ja ei oma seega selle seadusega mingit seost.

ReplyTsiteeri
(@molly)

meil juhtis sellele tähelepanu audiitor,et võiksite seda arutada ja küsida juhatuselt. ja meile anti.

ReplyTsiteeri
(@annaliisa)

Üldiselt on need nn tervistkahjustavad faktorid mõõtetavad. Kui mõõtmisetulemused näitavad seda terviskahjustavat faktorit siis peab rakendama seaduses ettenähtud korda. Muud, soodustavad, kokkulepped pole keelatud! Kummaline audiitor...
Isegi naabri lärmavat muusikat peab kohtus tõendama mingite asitõenditega!

ReplyTsiteeri
(@molly)

miks kummaline? ega ta selliseid asju ei kontrolli ,aga andis sellist head nõu,sest kusagil asutuses anti.

ReplyTsiteeri
 VX
(@VX)
Topic starter  

See on ju muidugi loogiline, et kui tööandja tahab töötajatele soodustusi teha, siis ta võib neid teha, aga kuna konkreetsel juhul vihjati seadusele, siis hakkas huvitama et kas siis selline asi on tõesti seadusest välja loetav. Kui oleks, siis oleks see ju kõigi tööandjate kohustus seda täita, aga nagu mulle tundub, siis ikkagi kuvariga töötavad inimesed ei PEA saama lisapuhkust?

ReplyTsiteeri