Jäta menüü vahele
tööleping juhatajal...

Notifications
Clear all

tööleping juhatajale

23 Postitused
1 Kasutajad
0 Reageerimised
1,053 Vaatamised
(@Kersti)
Postitused: 0

Meil on siiani kinni peetud ka töötuskindlustust tema töötasult. Kas siiski tohib näiteks juhataja niiöelda iseendaga lepingu sõlmida ja töötasu iseendale. Kui nii on tehtud ,siis kas see on eksimus?

ReplyTsiteeri
(@Sirje)

Juhataja tohib jah iseendaga töölepingut sõlmida. Ja talle makstakse siis töötasu. Juhatuse liikme lepingu puhul on tegemist juhatuse liikme tasuga. Siis on Sul ju ka TSD ebaõige.

ReplyTsiteeri
(@Help-help!! to imelik)

Mul samuti nüüd mure.Firmas töötab juhatuse liige ( ei saa juhatuse liikme töötasu) juhatajana ja määrab endale töötasu ise.Ka töölepingu on vormistanud iseendale.Kas see on õige. Nõukogu valis tema,kuid ei määranud töötasu. Kas ta tohib töötada etetvõtet juhatajana kui tava tööline.Vist seletasin väga segaselt...

ReplyTsiteeri
(@aitan)

Juhataja töötasu suuruse määramine on nõukogu pädevuses. Kui ta seda siiani teinud pole, siis las teeb tagantjärele.

sirje ajab sisuliselt pada! Juhataja võib iseendaga töölepingu sõlmida töötamiseks laohoidja või koristajana, aga MITTE ETTEVÕTTE JUHTIMISEKS!!!

ReplyTsiteeri
(@Sirje)

Ja mida ma siis kirjutasin- kirjutasin sõnaselgelt, et tohib iseendaga sõlmida töölepingu, kui tegemist on firmas mingi konkreetse töö tegemisega. Ja nii on.

ReplyTsiteeri
(@Sirje)

Loe ka minu 8.27 kirjutatut.Ehk on arusaadav.

ReplyTsiteeri
(@Sirjele)

võib sõlmida, aga mitte ettevõtte juhtimiseks. Vaevalt ta koristaja tööd tegema hakkab.

ReplyTsiteeri
(@Helga)

Töölepinguga on tegemist juhul kui on otsene alluvus kellelegi. Nt transpordi ettevõtte omanik on samas firmas autojuht, tegevjuht on keegi teine. Kõige tähtsam: ta peab kellelegi aru andma ja keegi temale töökorraldusi jagama. Võlaõiguslikusse lepingusse saab täpselt samuti kõik töölepingu punktid sisse panna, maksude arvestuses puudub ainult töötuskindlustusmakse ja seetõttu ka vastav kaitse.

ReplyTsiteeri
Leht 2 / 2