Jäta menüü vahele
Töövõimetuspensionä...

Notifications
Clear all

Töövõimetuspensionäri katseaeg

7 Postitused
1 Kasutajad
0 Reageerimised
264 Vaatamised
(@Carmen)
Postitused: 41
Topic starter   [#4791]

Olen kuulnud,et töövõimetuspensionäril ei ole katseaega tööandja juures.....Kas töötajaga ei saa nn. katseajal (4 kuud)lepingut lõpetada enne 1 kuud ette teatamist???Jne....
Kuidas seda mõista?Kas oskab keegi seletada....

Tsiteeri
(@molly)
Postitused: 0

Tl seadus §33 klatseaeg (5)katseaega ei rakendata:1)alaealistele 2)invaliidide töölevõtmisel neile ettenähtud töö- (ameti) kohtadele.
mina saan aru ,kui see töökoht on ettenätud just nimelt invaliidile,siis ei rakendu.ja iga töövõimetus pensionär ei pruugi olla invaliid (kui ma mõistest invaliid õigesti aru saan)

ReplyTsiteeri
(@imelik)

Tervise tõttu(jm.) - arsti tõendi alusel saab ka ettetatamiseajaga 5 klp. lahkuda kui katseaega pole määratud või see on läbi.

ReplyTsiteeri
(@carmen)
Postitused: 41
Topic starter  

töökoht pole ette nähtud töövõimetuspensionärile. ,aga ta võeti tööle.Kas tööandjal on õigus lõpetada leping,kui saab teada,et töötaja on töövõimetus pensionär???Või ei??

ReplyTsiteeri
(@imelik)

Tööandja ei saa TL lõpetada sellepärast, et inimene on töövõimetuspensioni saaja. Töövõimetuse pensioni saamine ei tähenda, et inimene tööd ei ole võimeline tegama.

ReplyTsiteeri
(@carmen)
Postitused: 1

Lihtsalt põhimõtte pärast,lõpetada leping.Töövõimetuspensionär ju ikkagi.Nendesse suhtutakse ju kohutavalt.kui enne lepingu sõlmimist teavitad sellest,siis kohe tööle ei võeta,ei sobi lihtsalt.

ReplyTsiteeri
(@imelik)

Mina küll pole kokkupuutunud, et TVP isikusse "suhtutakse kohutavalt".
Kui sulle on liiga tehtud pöördu nt. juristi poole nõu saamiseks või TVK poole nõude esitamiseks.
kontaktid: http://www.ti.ee/?page=120

ReplyTsiteeri