Jäta menüü vahele
tükitöö hindade ala...

Notifications
Clear all

tükitöö hindade alandamine

4 Postitused
1 Kasutajad
0 Reageerimised
372 Vaatamised
 Airi
(@Airi)
Postitused: 0
  [#7623]

Töölepingut saab muuta ainult poolte kokkuleppel,kuid kuidas on lood töölepingu lisaga? Kas tööandjal on õigus töölepingu lisas tükitöö hindeid alandada?(kuigi töömaht on sama,või isegi suurem)Millised on minu,kui töötaja võimalused? Kas ma pean sellega leppima?

Tsiteeri
(@imelik)

töölepingu lisa on samuti tööleping lihtsalt mõni punkt on hiljem lisatud või muudetud ja sellest on tingitud töölepingule lisa lehe tegemine.

ReplyTsiteeri
 Airi
(@Airi)

Siis ei pea ma sellega leppima? Kas ma pean pöörduma töökaitsesse? Või olen sundseisus ja peangi sellega leppima,et tööanda teeb,mis tahab.(kui ei meeldi mine ära)

ReplyTsiteeri
(@annaliisa)

Tükitöö põhimõtted pole muutunud, vaatalamta uuele TLS-le. Tüktöötasu süsteem tähendab eelkõige tootlusnormide kehtestamist ja nende alusel töö eest töötasu arvutamist. Tootlusnormi (töönormi, tööakjanormi) ümbervaatamine on siiski tööandja õigus ja tuleneb töökorralduslikest vajadustest või muudest tööprotsessi mõjutavatest tingimustest. Kui tööandja tahab tootmise tulemuslikkust tõsta siis suurendab ta tootlusnormi, juhul muidugi, kui see on tehniliselt ja töökorralduslikult teostatav. Uus TLS töötasu kirjeldavad punktid seda ei piira. Tükitöötasu korral lepitakse ju samuti kokku töötasumääras, kahtlen kas keegi lepib kokku tootlusnormis. Sellisel puhul kaob nii keerulise palgaarvutamise viisi kasutamise vajadus.

ReplyTsiteeri