Jäta menüü vahele
Laps ja töölt lahku...

Notifications
Clear all

Laps ja töölt lahkumine

11 Postitused
1 Kasutajad
0 Reageerimised
1,107 Vaatamised
(@Peeter)
Postitused: 3
Topic starter   [#1514]

kas keegi võiks öelda kas ettevõttel õigus hoida isa kuu aega kinni kui kodus on alla 2 kuune laps?

Tsiteeri
 Maie
(@Maie)
Postitused: 0

Kahjuks seaduse järgi ei ole need 2 asja seotud.Sain ma õieti aru,et tahate minna uude töökohta, siis kehtib seadusega 1 kuuline etteteatamine kui just bossiga kokkuleppele ei saa s.t. et lubatakse lahkuda vastavalt Teie soovile.

ReplyTsiteeri
(@Peeter)
Topic starter  

asi oli selles(e miks üldse huvi hakkasin tunda), et meilt läks paar päeva enne mind avalduse kirjutanud naine töölt ära. Teda hoiti kinni 2 päeva kuna tal on alla 3 aastane laps. Kuid mina olen alla kahe kuuse lapse isa....et kas mul pole siis mingit võimalust varem töölt lahti saada?

ReplyTsiteeri
(@Peeter)
Topic starter  

asi oli selles(e miks üldse huvi hakkasin tunda), et meilt läks paar päeva enne mind avalduse kirjutanud naine töölt ära. Teda hoiti kinni 2 päeva kuna tal on alla 3 aastane laps. Kuid mina olen alla kahe kuuse lapse isa....et kas mul pole siis mingit võimalust varem töölt lahti saada?

ReplyTsiteeri
(@kertu)

Seaduses on juttu NAISEST, kellel on alla 3 aastane laps.

ReplyTsiteeri
(@Peeter)

sedap nüüd küll...kuid kas need seadused ei kandu teatud olukorras üle isale?

ReplyTsiteeri
 Maie
(@Maie)

Praegu käib jutt töölt lahkumisest.Juhul kui on sõlmitud tähtajatu tööleping siis tuleb teatada ette vähemalt 1 kuu. TLS § 79.
Töölepingu lõpetamine töötaja algatusel ei ole minu teada üldse seotud laste või nende vanusega. Muidugi kui on eriti mõjuvaid põhjuseid näit. elukoha muutus jne. sel juhul ehk arvestab ka boss selle põhjusega.

ReplyTsiteeri
(@Peeter)

sedap nüüd küll...kuid kas need seadused ei kandu teatud olukorras üle isale?

ReplyTsiteeri
(@Peeter)

Seoses elukoha vahetusega ma töölt ära tahangi tulla....ei ole eriti tore ju laagrist Lasnamäe lõppu sõita kella 8.ks

ReplyTsiteeri
 Maie
(@Maie)

Lapsed saavad oluliseks siis kui ettevõtja tahab töölepingu lõpetada s.t. töölepingu lõpetamine tööandja algatusel TLS § 86. Praeguse §-ga töölepingu lõpetamine töötaja algatusel ei mängi lapsed rolli.

ReplyTsiteeri
 Maie
(@Maie)

mina veel. TLS § 79lg 2 - põhjused haigus,invaliidistumine ,õppima asumine ja ka NAINE kes kasvatab alla 3 a last , tuleb etteteatada vähemalt 5 kalendripäeva.Kõigil neil juhtudel tuleb esitada dokument- kas arsti tõend,kooli tõend NAISE puhul siis lapsesünnitunnistus. Tekitasin natuke segadust, vabandan. Meeste kohta see siiski ei käi!

ReplyTsiteeri